Toen ik net in de gemeente landde, leek het mij niet meer dan logisch dat deze kerk van mijn brede ervaring in mijn toenmalige werk gebruik zou maken. Dat zou een prachtig idee zijn: ik zou een niet geringe bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van de podium-productie… ahum. 

Gelukkig waren er wijze leiders die niet van slag waren van mijn nederigheid-in-ontwikkeling. Wat ze wel deden? Mij geduldig en liefdevol blijven vertellen dat ik heus eerst even rustig mocht landen, mocht ontvangen van wat Vader me - naast de verse ontdekking van ‘Genade’ - nog meer wilde leren. Helden, dat waren ’t! 

Het is mooi, wanneer de ontdekking van het Evangelie van Genade leidt tot een verlangen om te gaan bewegen in de gemeente - of zelfs naar buiten: anderen vertellen waarvan je zo blij wordt. Wanneer je merkt dat je zó vervuld bent, dat het overstroomt, is het zeker tijd om in beweging te komen. 

Het leukste van het oppakken van taken in de gemeente is echter, dat ook díe er zijn om jou verder te laten groeien. Dat klinkt wat gek. Moeten er dan geen stoelen worden klaargezet? Moeten er dan geen reizen worden georganiseerd? Zeker wel :) Focus hierin is echter niet ‘het-klusje-moet-gedaan’. Veel leuker: door het klusje (te doen of niet te doen) leren we meer van hoe Jezus het doet.

Door in een praktische taak mee te helpen, door mee te draaien in een team, groeit jouw relatie met Jezus. Hij geeft je zicht op hoe Hij beweegt. 

“Kijk maar,” zegt Jezus: “zo volg Ik de Vader ook. Ik kan alleen doen wat Ik de Vader zie doen; en wat de Vader doet, dat doe Ik op dezelfde manier” (naar Joh.5:19).

Follow Him! 

Zin gekregen om mee te doen in een praktisch team? Meld je zondag bij de informatietafel of vraag een (connect)leider naar de mogelijkheden!