De laatste dagen van 2015 lees je in de Everyday waardevolle lessen in het afgelopen jaar van de voorgangers van Jong en Vrij. Vandaag: pastor Cees Bots.

Ik zie altijd een beetje op tegen deze dagen omdat ik alleen ben, ik denk dan vaak terug aan de dagen dat we gezellig met het hele gezin Kerst vierden. 

Maar ook dit jaar ga ik er iets van maken. Met Kerst een tafel in een leuk restaurant met kinderen en kleinkinderen. Tussen Kerst en Nieuwjaar een paar dagen in de stilte in een kasteel. Oud en nieuw vier ik in de Leilinden samen met veel vrienden, dat gaat heel leuk worden.

In 2015 maakte de Joyce Meyer conferentie grote indruk op me. Wat een belevenis: meer dan 10.000 mensen bij elkaar… wow! Volgens pastor Marcel heb ik er persoonlijk weinig aan gehad; hij bedoelde dat ik zelf ook mensen help bij herstel van zelfbeeld en eigenwaarde. 

Van alle religies hebben christenen het meest moeite met eigenwaarde. Soms denk ik wel eens: “Moet ik daar nu weer over spreken?” Maar dat blijkt hard nodig! We kunnen ziekte, armoede en pijn dragen maar armoede van de innerlijke mens niet. Door geestkracht overwint een mens zijn ziekte, maar wie geneest een zieke geest? (Spreuken 18:14).

Lichamelijk genezing betekent weinig voor iemand met een gebroken hart. Voorspoed en rijkdom verzachten niet de pijn van eenzaamheid. Succes is geen plaatsvervanger van waardigheid en eer die voortkomt uit de relatie met God.

Superom als kerk mee te helpen met dit event, maar ik droom al stiekem dat we zelf ook zo’n evenement organiseren... in 2016? 

Omdat ik weet dat ik geliefd ben, ga ik genieten van de feestdagen. Misschien moet ik mijzelf ook volgend jaar deze tegeltjestekst voorhouden: “Denk je dat je leven er in 2016 anders uit zou zien als jij je 24/7 geliefd zou voelen?” 

Het gaat heel leuk worden in 2016!

P.S. Vanavond zijn Amersfoort, Amsterdam en Groningen aan de beurt. Je bent daar van harte welkom voor een hartverwarmende kerstnachtdienst. Kijk voor meer info op jongenvrij.nl/kerst.