Toen ik nog niet geloofde, was 2e Kerstdag een flutdag. Als je niet van de typische Kerstgewoonten hield, was er weinig te doen. 2e Paasdag had je nog autoshows. 2e Kerstdag zijn er alleen restaurants open?!

Alle andere mensen waren ‘die Kerstdingen’ wél aan het doen. Dus overleven tot de avond en dan stappen in halflege tenten. Beetje triest. ;-)

Waar Pastor Cees grapte: ‘wat doen we met Cees met de Kerst’, kun je dus ook vragen ‘Wat doen we met 2e Kerstdag?’. De meesten van ons vermaken zich wel. Voor de rest heb ik tips.

Wij hebben mijn ma op bezoek. Het is de eerste Kerst zonder mijn vader. De laatste foto’s die ik van hem heb, zijn van Kerst 2013. Met een taart voor de beste opa. Daar kun je triest van worden. Maar wat we bovenal doen is zegeningen tellen.

Het afgelopen jaar zit vol vingerafdrukken van Jezus. Dwars door alles heen zijn we óók gezegend. En de Heer gaat daar niet mee stoppen! Dwars door wat er nog komen gaat, mogen we bovenal méér zegen verwachten.

Dit helpt om tijdens zo’n eerste ‘vreemde’ Kerst geen ‘rare’ stemming te hebben, maar een positieve.

Wat jouw specifieke omstandigheden ook zijn, jij mag zegeningen tellen en méér verwachten!

Tip 2: Ken jij iemand met uitdagende omstandigheden? Laat even weten dat je aan diegene denkt. Of stuur een bemoediging. Daarbij denken wij al snel: ‘wat betekent zoiets kleins?’. Of: Een positief woord of Bijbeltekst is ‘wel erg makkelijk’ of zelfs ‘goedkoop’?

Fout gedacht! In deze Kerst- en nieuwjaar periode zijn dat gouden druppels uit de hemel! Probeer het maar eens…

Wil jij zelf graag blij worden? Let them know it’s Christmas time! :-)

Tot morgen!

Comment