1.jpg

Zooo… dat was vet: twee dagen Grace Academy. Gisteren meer dan 200 mensen in een wel heel bijzondere omgeving. Wist je dat er een museum van de Nederlandse krijgsmacht bestaat? En het onderwerp was niet eens geestelijke oorlogvoering! 

De sessies waren in het Engels, om de opnames ook beschikbaar te maken voor gemeenten buiten Nederland. Omdat pastor Michael in het Duits sprak, mocht ik hem naar het Engels vertalen. Dat klinkt even wat ingewikkeld. Waarom dan niet direct in het Nederlands? Sja, omdat niet iedereen in Europa Duits en Nederlands verstaat duzzz… Leuk om zo de dimensies in de verschillende talen te zien – en grappig voor de mensen die én Duits én Engels verstaan, die krijgen een dubbele les :-)

Waar kwamen al die talen ook alweer vandaan? Genesis 11 vertelt het verhaal: de mensen hadden ’t slim bedacht – “We gaan beroemd worden met onze grote toren”. Dat was het moment dat God besloot verwarring te zaaien met verschillende talen. Hoe heerlijk dat wij in een nieuwe tijd leven: het is in Vaders belang dat we elkaar weer begrijpen, dat we Hem verstaan en Zijn woorden doorgeven aan anderen. Hij heeft er alles aan gedaan om dat mogelijk te maken: Zijn Geest in jou is bij machte ervoor te zorgen dat je niets meer mist (zelfs wanneer je met Duits én Engels moeite had!). 

Ook leuk voor de dienst vandaag: heb je het gevoel dat je ’t niet allemaal ineens meekrijgt (“verstaat”)? Rustig maar. Vaders Geest zorgt ervoor dat precies dát in je hart landt, wat voor jou nodig is! Hij bedient jou in een taal die jij verstaat. Dat wordt genieten!

Een heerlijke dienst vandaag, tot morgen!