Het is niet de hele dag feest, maar er zijn elke dag wel leuke of mooie momenten.

Te beginnen met Cody. Gisterochtend kwam ze met een bakje vers fruit. Zelf geschild en in stukjes gesneden. Lief! Dus ik lekker peuzelen, echt genieten. Dank U Heer voor mijn vrouw! Maar, dacht ik, ik ga sterk zijn. Ik moet zo even wat doen en bewaar nog wat voor daarna.  

Toen ik terug kwam bij mijn bakje had Cody net het laatste stukje op. Mijn wenkbrauwen omhoog. Cody: Wat? Was je niet klaar? Waarom laat je dan dat bakje zomaar staan?! Haaaaaaahahahaha. Jullie snappen, ik durf nergens meer mijn portemonnee zo maar te laten liggen. ;-)

Minder grappig leek het, om een bepaald plan uit te stellen vanwege mijn ‘verplichte’ rust. Totdat ik m’n hart luchtte bij de Heer. Wat ik terug kreeg maakte me even stil. ‘De plannen die je hebt gemaakt, die wil Ik ook. Maar niet ten koste van jou!’

Vroeger werden om de tempel ‘draaiende’ te houden, veel schaapjes geofferd. Met alle eerbied, dat was een gigantische gehaktmolen. Dus eigenlijk al nooit Gods hart:  

Mattheüs 9:13  Overdenk eens goed wat dit wil zeggen: “Barmhartigheid wil ik, geen offers.”  

Wij zijn nu de schapen. Hij wil niet dat wij ‘opgeofferd’ worden in Zijn dienst. Wij zijn Hem daarvoor simpelweg te waardevol!

Over waardevol gesproken, vanavond doet een goede vriend van ons de doordeweekse samenkomst. Zijn gemeente heette al Waardevol Leven, toen Pastor Lodewijk in zijn wandeling met de Heer ontdekte wat genade werkelijk betekent.

En ik weer verrast dat er zelfs hulp ‘van buitenaf’ is voor zoiets als de doordeweekse samenkomst. Lodewijk preekt ook nog eens knettergoed. Zin in! In plaats van gehakt ga ik geheeld worden! :-)

Tot morgen!

Vanavond is er om 20.00u doordeweekse samenkomst in de Puddingfabriek in Groningen. Kom langs of kijk live mee via deze app of www.jongenvrij.nl.

Comment