Als je moet preken bestaat je voorbereiding vooral uit ‘tijd doorbrengen in het woord’. Dus met Jezus. Daarbij is het niet zo moeilijk om voor ogen te houden dat het allemaal voor de Heer is.

Wie –in de voorbereiding- op zondag (of richting of tijdens de Kerstdienst) meewerkt, dient daar niemand minder dan Jezus Zelf mee. Maar er zijn typen voorbereiding of taken, waarbij dat allemaal niet zo duidelijk is.

Jezus is Degene Die beloont en Die er kracht voor geeft. Dat laatste ervaar je als je het bewustzijn hebt, dat je ’partner’ bent van de Redder van de wereld. Tevens Schepper van hemel en aarde. :-)

Maar zelf ben ik bijvoorbeeld zondagochtend vroeg niet altijd even gelukkig als ik me in podium gepaste kleren moet hijsen. Cody puzzelt mee. En ik moet dan verschillende dingen aan en uit trekken. Dit alleen intikken doe ik al zuchtend. ;-)

En toch zijn zulke voorbereidingen belangrijk. Een joggingbroek en paars-gele stropdas leidt teveel af? Zo zijn er veel mensen die zich allemaal zorgvuldig voorbereiden. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de dames die weten dat ze vooraan of op het podium ‘bekeken gaan worden’. Dan heb ik een makkie?! :-)

Ook zijn er helden die zondags vroeg podiumdelen, stoelen of licht & geluid klaar zetten. Dan met z’n allen bedienen tijdens de dienst. En na afloop weer afbreken.

Het is voor Jezus. Dus ook voor jou, Zijn lichaam!

Ondanks dat Jezus iedereen er eeuwige beloning voor geeft, is het goed om je dit bewust te zijn. Dankbaar voor deze mensen. Daardoor groeit de bediening ook nog eens!

Een dienst overslaan kan soms absoluut nodig zijn! Maar daar achteloos of onverschillig over doen zal niemand zegen opleveren. Jezus waardeert en respecteert degenen die hebben voorbereid! Altijd beter om het met Hem eens te zijn. :-)

Tot morgen!

Comment