Gisteren schreef ik over de missie van onze gemeente. Wanneer jij op wat voor manier dan ook bent aangesloten bij Jong en Vrij maak je deel uit van die missie. Wanneer die missie ‘van iedereen’ is, kan het ook zomaar gebeuren dat ergens in de gemeente een idee oppopt dat precies raak blijkt te zijn. 

Zo werd ik een tijd geleden door iemand benaderd die werkzaam is in een gevangenis en mogelijkheden zag om met Jong en Vrij invulling te geven aan een zondagse samenkomst daar. Het resultaat was een eerste dienst ‘in de bajes’ in november 2015. 

Marloes sprak daar over de bloedvloeiende vrouw (Markus 5). Wat een ellendig leven: twaalf jaar lang onrein volgens de Joodse wetten. Alles wat je aanraakt, wordt onrein, iedereen gaat je uit de weg. Al je geld op aan de dokter, tevergeefs. Het ‘leven’ loopt uit je weg… 

Onnodig te zeggen dat veel vrouwen in de gevangenis werden geraakt door het verdere verloop van dit verhaal. Jezus blijkt benaderbaar: Hij toont zich een liefdevolle redder, die je in de ogen kijkt - welke achtergrond je ook hebt, hoe jouw leven er ook heeft uitgezien. In contact met Hem verdwijnt onreinheid, van veroordeling geen spoor. Hij spreekt en je voelt genezing werken in je lichaam! 

Toch merkten we dat het na deze eerste dienst lastig was het contact met de vrouwen voort te zetten. Ook is er bij de leiding van de gevangenis terughoudendheid om ‘die kerk’ opnieuw te ontvangen. 

Gisteravond kwamen we samen met enkele mensen die binnenkort weer een dienst mogen gaan leiden. We realiseerden ons dat hemelse kracht nodig is, om door te dringen in dit gebied waar de duisternis zoveel invloed heeft gehad. Jouw woorden hebben opstandingskracht (Efeze 1:18-20). Bid je mee voor deze nieuwe open deur? 

Mooie dag!