De laatste bijbelstudies hadden als titel ‘Get Ready’. Maak je klaar! Aansluitend werd ons continent gegrepen door angst. Maar wij mogen zien wat Jezus doet.

Het rapport over de gevangenis werd bijgesteld: er waren zo’n 120 vrouwen in de diensten. Waarom ik dat meld? We doen niet aan sensatie. Tegelijkertijd is het extra bijzonder dat vijftig van deze kostbare zielen reageerde. Bid dat de andere tachtig die er verblijven een boek in handen krijgt of volgende keer zo’n dienst bezoekt.

In Almelo waren er afgelopen zondag honderd gasten, vanwege een doopdienst. Als ik bedenk hoeveel mensen in één weekend in aanraking komen met het evangelie van genade, dan weet ik dat we als gemeente in onze bestemming komen. Hier zijn we voor gemaakt.

Als jij je nog geen deel van voelt van deze bestemming, gewoon blijven komen. In alle locaties gaan we het nodige doen om daar verandering in te brengen. Jij hoort er weldegelijk bij. God heeft je niet zomaar naar Jong en Vrij ‘gestuurd’. 

Daarbij wil ik je aanmoedigen om de laatste bijbelstudies niet alleen te kijken, maar er goed op de kauwen. Jezelf klaarmaken (Get Ready) is zo’n belangrijk onderdeel om deel te zijn van een gave taak in Gods Koninkrijk:

2 Timotheüs 2:4 Iemand die in krijgsdienst is, laat zich niet afleiden door het leven daarbuiten, want zijn bevelhebber moet tevreden over hem zijn. 5Een atleet wordt niet gelauwerd als hij zich niet aan de regels houdt. 6 De boer die het zware werk doet, heeft als eerste recht op de oogst. 7 Denk na over wat ik je heb gezegd; de Heer zal ervoor zorgen dat je dit alles ook begrijpt.

Drie beroepen, waarvan principes toepasbaar zijn op het leven van de gelovige. Paulus zegt dat jij er over na moet denken (!!!) zodat God je er dingen over duidelijk kan maken.

Tot morgen!

P.S. Woensdag komt Get Ready deel 2 online. Als je Get Ready deel 1 nog niet hebt gezien, is het echt een aanrader die alsnog/eerst te kijken: https://vimeo.com/143834407