Tijdens de zomerstop lees je tot 20 augustus een selectie van eerder verschenen, geactualiseerde Everydays.

Wij hebben een moestuintje. Even dacht ik bij dit woord aan een verbastering van moeders tuintje. Zou Adam tegen Eva gezegd hebben: “Lekkere appel, moes”?

Maar nee. Na wat googelen bleek moes vroeger simpelweg eten te betekenen. Onze meiden nemen dat letterlijk. In onze Albert Heijn moestuin staan allerlei soorten eten. Wat nu als de naambordjes door elkaar raken? Geen probleem, één pot moes.

Overtuigd dat ze basilicum aan het eten waren, hebben onze meiden de blaadjes van de tomatenplant opgepeuzeld. En ze beweren dat die prima smaken. Cody was blij dat het traditionele ontbijt op bed op moederdag uit duidelijk herkenbaar fruit bestond, want de dames verwachten natuurlijk dat je alles opeet, na al die moeite. :-)

Ik heb een cadeautje voor alle moeders. Geïnspireerd door Joyce Meyer. Bijna niemand kan geloven dat zij al dik in de zeventig is. En hoe jong van geest?! Ik ga het geheim daarvan met jullie delen!

Voor moeders die ervaren dat het moederschap een aanslag op hun eigen jeugdigheid heeft gedaan, staat in psalm 103 de ultieme belofte. Vers 2 zegt: vergeet niet één van Zijn weldaden. Dan volgt in vers 5 het geheim. Even uit de King James, want geen enkele Nederlandse vertaling zegt het juist: Who satisfies your mouth with good things, so that your youth is renewed…

Hij verzadigt uw mond met het goede, zodat uw jeugd wordt vernieuwd…

Jouw jeugd komt terug wanneer jij je spreken vol (verzadigd) laat zijn van het goede. Daarom is dit ook een cadeautje voor vaders? ;-)

Zonder dollen. Dit werkt voor iedereen. Door God geïnspireerd spreken is de ultieme zalf (zalving) voor binnen- en buitenkant! Niet alleen om veroudering tegen te gaan, maar zelfs om je jeugd te vernieuwen!

Tot morgen!