Voor deze zondag zijn mijn verwachtingen opnieuw meer dan hooggespannen. Mag ik met je delen waarom?

In de eerste plaats is de boodschap, het Evangelie van genade dat door de apostel Paulus zo duidelijk werd uitgelegd, krachtig. In de prediking (en dat gaat gebeuren, hoor ik van mijn collega's) van dat Woord, is redding. De persoon van de Redder manifesteert zich door het Woord.

In verschillende locaties worden bijzondere diensten verwacht: in Hellevoetsluis een vette gezinsdienst, in Amersfoort wordt een serie over het thema "eer" gestart. In Almelo leer je om te gaan met angst en zorgen. Zomaar een selectie: in iedere locatie van Jong en Vrij wordt die redding op een praktische, levende manier gebracht.

Graag leg ik je ook uit, waarom het mij helpt met verwachting naar de dienst van morgen toe te leven. Kijk, dat ik er de lokale voorganger mee help - die voelt verwachting aan zich 'trekken' en kan het Woord volop laten stromen - da's mooi voor hem. Natuurlijk helpt het de gemeente ook, wanneer een verwachtingsvolle groep, vol van de Geest van Jezus, meebidt, mee-gelooft voor iedereen die morgen binnen stapt.

Hoe je er ook zelf mee geholpen bent? Kijk, verwachting van iets goeds, wordt ook wel geloof genoemd. Doordat jij geloof opbouwt voor de dienst van morgen, kan Gods Geest optimaal aan het werk gaan in jou. God kan iets met geloof, Hij reageert erop. Jouw kostbare hart, je gedachten van deze week, je gevoelens over de zaken die spelen in jouw leven zijn gebaat bij een nieuwe openbaring van wie Jezus is. Jouw lichaam wordt opgebouwd door in aanraking te komen met Zijn levende woord.

Doe jezelf een ongelofelijke lol: kom met grote verwachting! Geniet van vandaag!