Deze week is onze pastor Marcel in Manilla, Filippijnen, om op het Jesus Festival te spreken. “Kom dicht bij je Redder; We willen je hier. JIJ bent welkom!” is zijn boodschap daar. Bid je mee voor de vele jongeren die een plek gaan vinden dicht bij hun Redder Jezus? 

Veel dichter bij huis, in Vlaanderen wordt een mannendag voorbereid. De mannen in de groeiende gemeente van Woesten staan op, om het licht van Jezus te verspreiden in hun gezinnen, op hun werk, in hun omgeving. 

Met pastor Shayne van Grace Life Church had ik een gesprek over de gemeente die zij in Albanië gestart zijn. Hij vertelde over zijn recente bezoek. “De kracht van het evangelie is niet dat je lid wordt van een religieuze organisatie, de kracht van het evangelie is bijvoorbeeld, dat je minder last van je rug hebt!” Dat werkte: onmiddellijk werden mensen genezen en kwamen mensen tot geloof! Hij deelde ook zijn droom over een worship event in het centrum van Dürres - wat een kans om de stad te bereiken met het goede nieuws! 

In Polen wordt volop gewerkt aan de voorbereidingen van een nieuwe conferentie voor voorgangers die geïnteresseerd zijn in de boodschap van genade. Wat is dat allemaal? Kan ‘genade’ te ver gaan? Hoe ‘doen’ we genade in onze gemeente? Serieuze vragen, waarmee deze mensen geholpen worden door pastor Zbyszek en zijn team. 

Als één ding duidelijk wordt gedurende ons (beperkte) vliegreisje vanochtend, is het wel: waar Jezus wordt opgetild, trekt Hij alle mensen naar Zich toe (naar Johannes 12:32). Of deze wereld redding nodig heeft? Geen vraag. Of Jezus die kan bieden? Duh… natuurlijk - en hoe! 

“En hoe?” vraagt iemand… goeie vraag: door de gemeente (Efeze 3:10). Volop kans dus, om jouw vrienden, buren en collega’s mee te slepen richting Redding in persoon: Jezus! 

Mooie dag!