Er komt een grote beslissing aan in mijn leven. Het gaat over een nieuwe locatie van Jong en Vrij.

Het is inmiddels niet meer de vraag óf het gaat gebeuren. Ik kom in de fase met de vragen hoe en wanneer. Vandaag wil ik het over het proces hebben.

Het begon vijf maanden geleden. Iemand vroeg mij, scherp in de Geest, iets over de mogelijkheid voor zo’n gemeente. Dat maakte iets los in mij. Ik was er eerst namelijk totaal niet (meer) mee bezig. Wel had ik ooit uitgesproken dat ik geloofde dat we ook in die plaats terecht zouden komen.

De dagen daarna kwam er verlangen bij.

Anyway, onderzoeken maar. Vier maanden terug wezen kijken naar een gebouw. BAM! Deur keihard dicht. Oké, schijnbaar niet de tijd? Of toch niet de bedoeling? Helemaal loslaten.

Maar de laatste 6 weken kwam het steeds sterker naar me terug. Door allerlei mensen op allerlei plekken. De laatste was een Oegandese pastor, die nergens van wist, maar een droom had gehad. Twaalf jaar geleden! Daarin kreeg hij de naam van de plaats en de instructie over hoe het aan te pakken.

Geloof me, dan klapperen je oren wel even.

Toch is dat nog steeds niet wat ik vandaag wil benadrukken.

Het is namelijk het meest belangrijk, dat ik bij Jezus Zelf ben.

De start kan nog makkelijk een jaar duren. Dat maakt allemaal niet uit. Ik moet van de Heer Zelf horen hoe Hij mij ziet in het plaatje. Ik ben geen slaaf die een klusje gaat doen voor Hem. Ik ben Zoon die in Zijn erfenis mag wandelen.

Daarom wil Hij direct tot me spreken. Niet alleen door het ‘spectaculaire’. Dat was waarschijnlijk slechts nodig omdat ik traag van begrip was.

Maar vanaf nu intiem. Bijbel lezen en daarin niet instructie zoeken, maar Zijn stem. Tijd maken om stil te zijn en te bidden. Dus niet te veel meer ‘via anderen’.

Hierin zit het geheim voor goed succes. Volledig afhankelijk zijn. Hij wil wel leiden! Jij zoekt intimiteit. Dat is niet moeilijk. Iedereen kan dat. Je moet er alleen bewust voor kiezen en tijd voor maken. Vergelijkbaar met een liefdesrelatie dus!

Ja, maar het werk wat moet gebeuren? Je bedoelt om iets nieuws geboren te laten worden? Ach, zulk werk is op die manier erg leuk en gaat redelijk vanzelf. ;-)

Tot morgen!

Comment