Deze week brachten onze vrienden van Grace Home church in Budapest een youtube video uit: een verbazingwekkende briefwisseling. Een vrouwenstem gaat in gesprek met Jezus over Zijn dood. Het blijkt de stem van De Dood in eigen persoon. Wat denkt Jezus wel, wat wil Hij hiermee bereiken?

Jezus antwoordt ‘excuses dat ik een paar dagen later reageer…’ en proclameert Zijn overwinning op de dood door Zijn opofferende liefde. De video werd in enkele dagen door meer dan 35000 mensen bekeken. Jezus liefde maakt indruk. 

De vier dimensies van Zijn liefde worden door Paulus treffend weergegeven in Efeze 3:18, wanneer hij het heeft over lengte en breedte, hoogte en diepte. 

Hoe lang is Zijn liefde? Wel, ze duurt voor eeuwig, gaat nooit voorbij (Psalm 89:3). Zo breed, dat zij alle mensen insluit, niemand hoeft buiten te blijven (Johannes 3:16). Zo hoog als de hemel, tot aan de wolken (Psalm 57:11). Zó diep dat Zijn liefde voor ons tot het uiterste is gegaan (Johannes 13:1), alles voor ons heeft gedragen. 

Dat is goed nieuws: geen diepte in jouw leven zó diep, of Jezus kan daarin meevoelen, heeft het doorgemaakt. Dat betekent ook, dat Hij in staat is met Zijn Geest de plekken in jouw ziel aan te raken waar een diepere indruk van Gods liefde voor jou nodig is. Misschien wel diepte-herstel van schade of beelden uit het verleden, om je hart volledig te genezen. 

Vandaag in de diensten ga je hierover meer horen. Je gaat ook horen, hoe we de komende weken hierin nóg meer gaan ontvangen. 

Ook de Everydays van de komende tijd gaan in deze lijn verder. Ik lever daartoe mijn pen even in bij pastor Constantijn die je vanaf morgen dagelijks gaat meenemen. Nu al ben ik verwachtingsvol wat de komende weken gaan uitwerken voor ons individueel en voor onze gemeente! 

tip: mediteer vandaag op de vier dimensies van Gods liefde voor jou