Everyday.jpg

Mijn pretpakket op school voorzag in een tijdig afscheid van het vak natuurkunde: vanaf de vierde was mijn natuurkundeleraar van mij verlost. Beter voor de man: nadat ik bij één van zijn proeven de Maagdenburger halve bollen aan mijn kant had losgelaten (ik dacht dat dat moest…), landde hij op de grond…

Deze week sprak ik met een natuurkundige die mij uitlegde hoe de wereld in elkaar zit. Hij vertelde over het magnetisch veld dat wordt veroorzaakt door de voortdurend draaiende aarde. Het biedt een permanente bescherming tegen de schadelijke invloed van deeltjes die door de zon naar ons worden geslingerd. Mijn mond viel open: nooit geweten. Zie je de perfectie van Vaders schepping? Hij ís een zon en schild - Hij gééft een zon en schild… (Ps 84:12). 

De wetenschapper ging verder: alles in de natuur streeft naar evenwicht. Wanneer dat verstoord wordt, poogt de natuur het te herstellen. Wow… Goed nieuws voor Zijn schepselen: is jouw evenwicht verstoord? Vader schept en herschept perfecte balans!

Hij wordt nog mooier: in de natuur is daarom beweging naar buiten nodig, zodat processen op gang komen… ahem, zie hier het geestelijke principe van de uitgaande rivier die de inkomende op gang brengt.

Voldaan landde ik in mijn hotelbedje. Het was de avond van 8 april. Nog een stukje lezen uit de Psalm van die dag (geen wet, wel behulpzaam):

Zie ik de hemel, het werk van uw vingers,
de maan en de sterren door u daar bevestigd,
wat is dan de sterveling dat u aan hem denkt,
het mensenkind dat u naar hem omziet?
U hebt hem bijna een god gemaakt,
hem gekroond met glans en glorie,
hem toevertrouwd het werk van uw handen
en alles aan zijn voeten gelegd…

Of je het snapt of niet: Vader vertrouwt jou Zijn schepping toe!

Mooie dag!