Het thema ‘verwachting’ ligt er bij ons thuis nogal dik bovenop… Dat is niet de reden voor deze titel - en hoeft dus ook niet de interpretatie ervan te zijn :) Mijn verwachting voor vandaag gaat over de samenkomsten op acht locaties. 

Onze Vader heeft iets bijzonders gegeven aan de eerste dag van de week: op die dag stond Jezus op uit het graf. Dezelfde dag gebruikte Hij om met twee van Zijn leerlingen op te wandelen naar Emmaüs, zichzelf aan hen bekend te maken uit de Schrift en met hen brood te breken. Dezelfde avond haastten ze zich naar Jeruzalem, om met de anderen te delen wat ze hadden beleefd. Terwijl ze nog aan het vertellen waren, kwam Jezus zelf in hun midden staan en zei: 'Vrede zij met jullie.'(Lukas 24:36): opnieuw verscheen Jezus, deze keer aan de hele groep. Vervolgens moedigt Hij hen aan, Hem goed te bekijken.

Met die verwachting mag ook jij vanochtend naar de dienst gaan: Hem te ontmoeten en Zijn offer voor jou te zien. Heb je geloof nodig, wees welkom om van Hem te ontvangen! Heb je herstel nodig voor je hart? Lees in het verhaal in Lukas wat Hij voor zijn leerlingen gedurende hun wandeling doet. Van treurnis-troef naar een ‘brandend hart’! Heb jij hernieuwd zicht nodig op je roeping? Geloof dat Jezus jou, zoals Hij dat bij Petrus deed, heel persoonlijk zal bedienen. 

Verlang je naar gezonde gewoontes, het eindelijk afscheid nemen van onhandige patronen? In de gemeente is een veilige plek om te leren, stap voor stap. Heb jij fysieke gezondheid nodig? Zie Jezus’ striemen - die jouw genezing geworden zijn. 

Grote verwachting? Ja, klopt. In een grote God die Dezelfde is als 2000 jaar geleden! 

Mooie dag!