Mist op onze nationale luchthaven. Lange rijen bij de overstapbalies deden al weinig goeds vermoeden. Ik wilde opgelucht ademhalen toen ik het toestel voor Parijs zag staan, maar helaas: dat was de vlucht van een paar uur eerder, ook vertraagd. Al snel meldde de luchtvaartmaatschappij een vertraging van zo’n twee uur. 

Aan de meeste vertraging in het leven kun je niet zo heel veel doen. Daar gaat het uiteindelijk ook niet om. Belangrijkste is, dat je op je bestemming komt. Ons reisdoel is door Vader bepaald: voor altijd een lieflijke plek aan Zijn zijde (Psalm 16:11). Dat doel is door Jezus zelf bereikt en - voor alle duidelijkheid: die eeuwigheid is al begonnen. Wanneer je op deze waarheid mediteert, verandert je perspectief van tijd. Geen wonder (of wel…): je stemt af op Gods werkelijkheid, waar tijd en eeuwigheid door Hemzelf bedacht zijn. 

Dat geeft ook een ander beeld van, soms voor het oog, vervelende vertragingen hier op aarde. Ja, ik zou mijn aansluitende vlucht kunnen missen, te laat kunnen komen voor mijn afspraak - maar mijn doel, mijn bestemming ga ik nooit meer missen. 

Enkele weken geleden inviteerde een collega voorganger mij voor een lunch - vlak voor vertrek van mijn vlucht. Bij aankomst op de luchthaven was de balie van de vrolijk lichtblauw gekleurde Nederlandse vliegtuigen zelfs al gesloten… Leuke oefening in rechtvaardigheid: wiens ‘schuld’ was de nu dreigende vertraging?!? Gelukkig kwam ik - met heel veel goedgunstigheid van de Heer en van Zijn geüniformeerde grondpersoneel, met een beetje rennen tijdig thuis. 

Het is niet de vraag wie de schuld heeft van vertraging in jouw leven tot nu toe. De zekerheid van jouw bestemming maakt dat tijdloos onbelangrijk. Wanneer je leeft in je bestemming, voegt je reisschema hier op aarde zich naar die werkelijkheid!

Goeie reis vandaag!