God is de Vader naar wie de hele familie in de hemel en de aarde is genoemd, zegt Paulus in Efeze 3:14-15. Hij is zó vol van ons, zijn schepselen, dat Hij de vorm van een groot gezin heeft gekozen om ons in op te nemen. 

Dat schept een heerlijk perspectief op onze relaties - als gemeente, zo heel dicht bij elkaar én in de kerk wereldwijd. We zijn broers en zussen van elkaar - want kinderen van dezelfde Vader. 

In het natuurlijke heb ik een heel leuke zus. Wanneer zij me belt, al is het letterlijk midden in de nacht, dan mag ze me vragen wat ze wil. Zo werkt dat tussen deze broer en zus. 

Gaaf, dat de relaties met onze broers en zussen ver weg minstens zo stevig kunnen zijn. In Brazilië woont onze broer, pastor Paul van Opstal. Samen met zijn vrouw Jill leiden zij een genade-gemeente. Enige tijd geleden belde hij - niet eens midden in de nacht :) “Kunnen jullie helpen?”, was zijn vraag. 

Deze week sturen we hulp. Niet zomaar een team, maar een groep kanjers, speciaal uitgekozen om deze verre familie héél dichtbij te gaan helpen. Morgen vertrekken ze. Precies op maat gaan zij onder leiding van ps. Michel de gemeente in Brazilië helpen verder bouwen op het fundament van genade. 

De reden dat ik zó enthousiast ben over dit team is dat echt zichtbaar is hoe Vader hen zorgvuldig heeft uitgekozen en voorbereid voor deze trip. Hun specifieke eigenschappen, ervaringen en talenten maken hen tot dé combi voor deze gelegenheid. 

Of je nu bidt voor deze trip, hebt gegeven met je tienden of zelf op reis gaat om ‘verre familie’ te dienen: Vader kijkt met vreugde mee. Zijn kinderen die zó samen bewegen - dat geeft Hem eer! 

Mooie dag!