Everyday.jpg

Het ging bijna mis: een volle dag, afspraken die doorliepen in de late avond. Om de Everyday de volgende dag te kunnen laten plaatsen (dank aan de dames die dat voor ons regelen!) moet ik mijn woorden wél voor tien uur ’s avonds insturen. Dat dreigde niet te lukken. Wat nu: de gemeente verstoken van een verse blog???

Soms zitten we zo stevig in onze taken en verantwoordelijkheden (thuis? werk? kerk?) dat het bijna wetmatigheden lijken. Niet jij natuurlijk, beste lezer, nee, daarvan heeft alleen de schrijver van dit stukje last :)  

Goed om te weten - al vertel ik ’t alleen maar aan mezelf: geen druk om te presteren in dit geval. Wat een rust om te weten dat Jezus voor mij uit gaat. Hij belooft mij bovendien dat alles wat ik onderneem, succesvol zal zijn. Dit besef helpt mij om rustig mijn handen het werk te laten doen, waarop ik vervolgens Zijn zegen mag verwachten. 

Nog een andere reden om geen druk te voelen - ook niet, lieve lezer, wanneer je op een mooie ochtend vast stelt dat je favoriete dagelijkse blog niet in de app te vinden is. Jij mist niets. Jezus zorgt namelijk Zelf voor jou.

Hoe leuk ook om te bedenken, dat Jezus jou kan verrassen met Zijn voorziening en zorg. Hoe moet de vrouw zich gevoeld hebben die in de snikhete zon juist het volk van de stad wilde ontwijken - en ineens oog in oog met Jezus stond? Ze werd verrast door Zijn liefdevolle zorg voor haar. Zijn mogelijkheden zijn groter dan mensen kunnen bedenken: “Waar bleef U nou…” leek het verwijt toen zijn vriend was gestorven. Jezus verraste met Zijn levenskracht. 

Verwacht vandaag verrast te worden. Niet door mijn woorden, niet per se op platgetreden paden. Laat je verrassen door jouw Redder zelf!

Tip: wist je dat pastor Prince ook een dagelijkse blog publiceert? Laat je verrassen door een extra portie goed voedsel: https://www.josephprince.org/blog/daily-grace-inspirations