Everyday.jpg

Verjaardagen: ik ben er gek op. Niet per se iemands verjaardag, ook gewoon een dag waarop een mooie gebeurtenis een maand - of een paar jaar geleden is. Leuk om terug te kijken en te bedenken hoe gaaf het was. 

Deze dagen is het tien jaar geleden dat onze locatie Amersfoort van start ging. Nadat pastor Prince in 2005 in Nederland het zaad van het Evangelie van Genade had gezaaid en de ‘moeder’gemeente in Hellevoetsluis een grote verandering doormaakte, startte in Amersfoort al snel een bijbelstudiegroep. 

In september 2007 werd de eerste dienst gehouden in de overvolle Leilinden in Soest. Dat we niet gingen passen was al snel duidelijk: twee weken later verhuisden we naar de locatie ‘op de berg’: de school waar we een paar jaar verder zouden groeien. 

Mijn leven was in 2007 op een dieptepunt aangekomen. Eerlijk gezegd: ik had het gevoel dat de bodem onder het dieptepunt verdwenen was en ik zo mogelijk nóg dieper in de soep zakte. Een goede vriend vertelde, dat in Amersfoort een nieuwe gemeente zou beginnen. Ik kon me niet voorstellen dat een nieuwe kerk me zou helpen: van ‘kerk’ had ik immers méér dan genoeg!

Toch besloot ik de dienst bij te wonen. Voorzichtig schoof ik op het hoekje van de achterste rij. Kon ik mooi snel weg komen als het niet zou bevallen. Wist ik veel dat de zaal overovervol zou raken - langzaam werden zoveel stoelen bijgeschoven, dat ik tenslotte mooi halverwege zat :) 

De woorden die gesproken werden landden direct in mijn hart: dit was de Vader die ik al zo lang bij naam kende. Ik voelde bijna tastbaar zijn onvoorwaardelijke liefde voor mij. Ik kwam thuis. 

Vandaag spreek ik in mijn geboortedorp. Titel van mijn preek is: Goede Tijden, Betere Tijden. Terug naar de plek van mijn jeugd, waarover ik niets te klagen heb. Toch brak tien jaar geleden een nóg betere tijd aan. Feest vandaag, het feest van Zijn genade! 

Mooie dag!