Heb jij vanochtend gedacht: Waar is de nieuwe Everyday? Laat ik het meteen maar belijden; sorry, ik was het vergeten. :-)

Trouwens wel vanwege een hele vrome reden: ik zat met mijn hoofd bij de voorbereiding van Rotterdam. Dat is een ontzettend leuke puzzel.

Zoals gezegd draaien we daar nog geen normale diensten, we zijn bezig met teambuilding (moderne term voor eenheid vormen). Vorige week begonnen met de bouwsteen ‘mensen zijn kostbaar’. Daarbij hebben we maar één tekst besproken:

Johannes 15:5 Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen.

Zodra de gemeente gaat groeien, gaan we kostbare mensen ontvangen. Maar wij, het team wat zich daar voor inzet, zijn ook kostbaar. Daarom wil Jezus niet dat wij opbranden, maar Hij wil Degene zijn waar wij het leven voor onze rollen en taken uit ontvangen.

De vrucht die die manier van geloven en leven oplevert, dat is smakelijke vrucht voor mogelijke nieuwe bezoekers. Ons zweet of onze frustratie doet het minder goed. ;-)

Voor morgen staat het volgende puzzelstukje of de volgende bouwsteen weer klaar: roeping. Wat is dat, hoe werkt dat en waarom kies je daarvoor. Leuk!

Heb jij de ervaring dat jouw taak jou veel ‘kost’. Heb het er met de Heer over of ga eens naar je teamleider hoe je beter op Jezus aangesloten kan raken, zodat het Zijn leven door jou heen is en dat jij niet langer uit jezelf moet putten of leegloopt…

En je eerdere ervaringen? Snel vergeten…!

Tot morgen!