Afgelopen weekend heb ik voor Amber (8) een hut gebouwd. Gewoon binnen, maar wel in een kamer die verder niet veel wordt gebruikt. Amber was een beetje somber de laatste weken. Niet lekker in haar vel. Maar de hut bracht verandering.

Helemaal ingericht met lampjes en allerlei spulletjes. Dikke pret. Ze heeft er zelfs twee nachten in geslapen. Er gebeurde daardoor iets grappigs, wat ik al vaker heb zien gebeuren. Als je iemand even in een andere leuke omgeving zet, dan doorbreekt dat de ‘sleur’.

Soms zijn er een beetje teveel dingen niet echt leuk of lopen iets teveel dingen niet helemaal lekker. Als je nog niet sterk bent in geloof, kruipt dat onder je huid en bepaalt dat je gevoel en humeur. Vaak ongemerkt. Om dat te doorbreken is de simpele optie van verandering van omgeving soms al genoeg.

Daarom ben ik ook zo blij met missies. Sommige mensen zijn in hun leven in de gemeente ook stoffig geraakt. Als je dan even ergens anders kijkt en de kans krijgt even in andere levens mee te kijken of daar zelfs voor te bidden, dan kom je opgefrist terug.

Dat hoeft niet perse een verre reis te zijn. Een keer naar België? Een keer met een pastor mee naar een andere gemeente? 

Als je het privé even nodig hebt kun je ook creatief zijn. Met Amber hoefde het ook niet ‘uit logeren’? Het was zelfs gewoon onder ons eigen dak. Zo zijn mogelijkheden soms dichterbij dan we denken.

Een ander zegenen kan trouwens ook tot een frisse douche van nieuw leven leiden. Daarom hoop ik dat rond de weggeef actie van onze worship cd ook weer wat mooie verhalen op Facebook verschijnen.

Tot morgen!