Van sommige dingen kun je niet precies zeggen wanneer ze begonnen zijn. Ze waren er gewoon ineens. Zo is de huiskring (vanaf deze week “Connect”) in ons huis gekomen. Ik denk dat het te maken had met ons nieuwe huis, dat we jaren geleden betrokken met het verlangen: dit mag een huis zijn waar we mensen gaan ontvangen. 

Onze Connect dijde al snel uit. Ik kan me herinneren, dat een bevriende pastor uit Oost-Europa op een avond bij ons binnenviel en vroeg of dit de hele gemeente was. De vraag vertelde iets over de omvang van onze groep, maar vooral zijn beeld van gemeente – op veel plekken in Oost Europa deden we qua omvang leuk mee bij de middelgrote kerken :-)

Hoewel we al een paar jaar geen Connect meer leiden, lonken de groepen in onze omgeving soms nog wel - ze zijn ook zó leuk, die mensen van de Veluwezoom! We zien vriendschappen ontstaan, kids leren elkaar kennen, over-en-weer wordt er voor elkaar gekookt (mijn persoonlijke favoriete argument) en praktisch gezorgd en geholpen, wanneer dat nodig is. 

Een tijdje geleden liet een Connect-leider me een nieuwe whatsapp-groep zien: de avondmaals-app. Bijna dagelijks plaatsten mensen uit de groep een korte bemoediging, een tekst of een gedachte bij het avondmaal, zodat de hele groep brood en wijn kon nemen zonder fysiek bij elkaar te komen. Ik vond ’t het toppunt van Connect: verbinden - met Jezus en met elkaar! 

Geniet van je Connect deze week! Hoor je nog niet bij een Connect, maar lijkt dat je wel leuk? Neem contact op met het secretariaat van jouw locatie of loop zondag even langs bij het infopunt!

Tot morgen!