Sommige mensen hebben niet zo veel met een landelijke Vision Day. Er moeten toch gewoon mensen bereikt worden, zo ingewikkeld is het toch allemaal niet?

Klopt. Alleen kan het soms handig zijn om de vooruitzichten te weten. Als je namelijk in je zwembroek naar buiten gaat terwijl het vriest, denkt iedereen dat je gek bent. En als het gaat regenen, kun je beter een paraplu meenemen.

Een ander woord voor visie is uitzicht. Op Vision Sunday geeft God vooruitzichten voor onze gemeente over het geestelijke klimaat; wat we kunnen verwachten en hoe we ons daar het beste op kunnen voorbereiden. Als je denkt dat dit een ver van jouw bed show is, dan vergis je jezelf.

IS bleek ook geen ver van ons bed show? Het goede nieuws is overigens dat Jezus niet alleen een antwoord heeft op alle duisternis, Zijn antwoord is ook nog eens van veel grotere impact. De duisternis staat in geen verhouding tot de -komende- glorie.

Maar even eerlijk. Lijkt dát af en toe ook niet een ver van ons bed show? Wat zien wij nu aan geweldige dingen, in verhouding tot de effecten van de zondeval en de afschuwelijke dingen die in het nieuws langskomen? Toen ik daar in gedachten bij de Heer over mijmerde, kreeg ik een tekst in gedachten:

Genesis 3:15En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen, en u zult Het de hiel vermorzelen.

Dit is een ‘belofte’ van God onze Vader - aan de duivel. Wat is een verbrijzelde kop in verhouding tot een verbrijzelde hiel? Dat is als dood versus leven. De macht van Jezus overwint. Hoe we daar gaan komen? Jezus zegt: ‘Follow Me!’

Tot morgen!

P.S. Voor wie er niet bij kan zijn: je kunt thuis de preek vanaf 14.30 uur volgen via http://www.jongenvrij.nl/livestream