Ook deze zondag zijn we op acht Jong en Vrij locaties met elkaar Gods gezin. Zijn genade klinkt er onbelemmerd. Hoeveel mensen op de vlucht zouden vandaag naar zoiets verlangen? Laten we dankbaar zijn en benutten wat we hebben!  

Gisteren gingen mijn meiden naar een rommelmarkt. De kleintjes mochten allebei geld uit hun spaarpot pakken en besloten alleen kleingeld mee te nemen. Eén deed dat omdat ze briefjes spaart. De ander meende dat je aan briefjes niets hebt op een rommelmarkt.

Dat hebben ze niet van Cody. Die laat alleen kleingeld thuis, voor mij. :-)

Met de komst van zoveel vluchtelingen (volgend jaar verwacht men er drie miljoen in Europa), zullen tweedehands spullen uitkomst kunnen bieden. Ik hoop alleen niet dat Nederlandse christenen doen wat ik in Roemenië heb gezien.

Ik heb meegemaakt dat een Nederlandse vrachtwagen werd geopend, vol afgedankte zooi. Sokken met gaten. Zelf nieuw kopen en denken dat de rommel die over is, goed genoeg is voor arme buitenlanders? Daarbij denken ‘blij zijn met wat je krijgt’ of erger, ‘blij zijn dát je wat krijgt’?

Het is gaaf wanneer mensen die niet veel hebben, daar van delen. Daar heb ik het niet over. Maar wat je zelf afdankt aan een ander geven is geen ‘schenken’. Sommige Nederlanders zijn in staat om gebruikte theezakjes te geven. Eh, die mensen zijn de oorlog juist ontvlucht!

Van wie hebben we het? Ik bid dat zodra vluchtelingen met ons in aanraking komen, ze na afloop denken: ‘Dat hebben ze van hun God’.

Blij met mijn vrouw. Notabene uit Roemenië, deelt alleen goeie spullen met anderen. Ik zelf loop geen direct risico. ;-)

Verwacht een goede samenkomst! Geniet ook van elkaar, de ware rijkdom!

Tot morgen