Vakantietijd1.jpg

Gisteren mocht ik onverwacht werken op onze nationale feestdag. Samen met Joke van ons mediateam een life topic opnemen. Wat boffen we met een team dat zoveel mooie producties maakt! We hebben het maar gevierd met oranjegebak. 

Toch was ik al een beetje in vakantiestemming gekomen: heel het land vrij en blij. Ik moet nog even wachten: morgen is het echt zo ver! We hebben er zin in deze keer: het is even geleden dat we met het hele gezin vrij-en-weg waren. Gaat een tijd worden van samen zijn, heerlijk uitrusten. Nog één dagje werken vandaag.

Of je nu werkt of al een paar dagen vakantie viert: Vaders gunst is elke dag voor jou. Uitgerekend in Klaagliederen vind je die waarheid: Het zijn de gunstbewijzen des Heren, dat wij niet omgekomen zijn, want zijn barmhartigheden houden niet op, elke morgen zijn zij nieuw, groot is uw trouw! (Klaagliederen 3:23,24). Leuk om daar tijdens werktijd of op je vakantiebank op te mediteren?

Het is de chesed, genade van de Heer dat ik leef. Zijn onverdiende gunst. Zijn raham, compassie, liefde, zoals een weerloze baby die krijgt in de buik van zijn mama. Die zorg houdt nooit op. Elke morgen is die weer nieuw voor mij. Die kan nooit stoppen, omdat Zijn standvastige, veilige muna, trouw en betrouwbaarheid zó groot is. 

Genade, barmhartigheid en trouw. Vóór jou. Niet een beetje, maar in overvloed. Waar je vandaag ook bent, wat je ook doet. 

Het is een mooie dag!