“Voor de schrijver van een blog is alles stof tot schrijven”, wordt wel gezegd. Alle dingen die gebeuren worden in ons huis dus met argusogen gevolgd… neeeh, niet echt. 

Toch gebeurde ons vandaag wel iets opmerkelijks. Achter elkaar spraken we drie mensen die een aantal zaken overeenkomstig hadden: (1) ze stonden op het punt te gaan genieten van hun vakantie en (2) ze werden plotseling geconfronteerd met iets wat hen onrustig maakte. Het ging dan om lichamelijke symptomen aan het eigen lijf, het lijf van geliefden en zakelijke tegenslag. 

Nu is een belangrijk deel van het land al aan de zomervakantie begonnen. Ook wanneer je niet weg gaat of nog dagelijks op het werk bent, is de zomerpauze overal waarneembaar. In het verkeer, op het werk - en zelfs in de gemeente. Een aantal locaties sluit voor een paar weken (wees gerust: in Amersfoort kun je altijd terecht!). Zelfs deze blog gaat binnenkort even op zomerpauze: je leest dan een serie eerder verschenen blogs, die voor deze zomer zijn geactualiseerd.  

Gekkigheid, wanneer je kort voor die rustperiode wordt lastiggevallen door ziekte of zakelijk ongemak. Belangrijkste (en vervelendste) consequentie is vaak onrust. Terwijl je alle genade-lessen goed geleerd hebt, vind je jezelf met knikkende knieën terug: hoe moet dat nu met mijn vakantie, mijn zaak, mijn lief’s gezondheid?

De schrijver van de brief aan de Hebreeën moedigt ons aan, ons voor één ding in te zetten: Laten we dus alles op alles zetten om te kunnen binnengaan in die rust (Hebreeen 4:11) Hij gebruikt daar het woord spoudazo voor: ‘met snelheid je ernstig inspannen’. Wil je nog even een eindsprintje maken voor de vakantie? Heb je nog een beetje energie over? Doe één ding dat bijzonder helpend is: maak haast om te genieten van de rust die Vader geeft. Jezus is jouw vrede. Geen ziekte, geen tegenslag, geen zakelijke beslommering kan jou daaruit drukken. In die shalom-vrede liggen jouw gezondheid, rust, welzijn en voorziening. Voor nu - voor altijd. 

Mooie dag!

Tip: luister juist vandaag (opnieuw?) naar: Supernatural Rest Leads to Supernatural Increase vanuit het startscherm van deze app of via https://vimeo.com/142487883