Nog even over de collecte voor pastor Avi. Je kunt waarschijnlijk niet verwachten dat iedereen begrijpt waarom zoiets binnen Jong en Vrij extra aandacht krijgt. De meeste gelovigen (her)kennen deze tekst niet:

Romeinen 15:27 Immers, omdat de heidenen deel hebben gekregen aan wat de heiligen in Jeruzalem in geestelijk opzicht geschonken hebben, zijn ze ertoe verplicht hen bij te staan in materiële zaken.

Ook in Portugal maakte deze tekst weer enorme indruk. Het verbind je heel praktisch aan je spiritual roots. Over Portugal gesproken, toen ik daar in het zonnetje liep, kreeg ik ineens sterk het gevoel: Aaaaah, wat zou vakantie lekker zijn! Als krom geaard Nederlander denk je vervolgens als eerste wanneer de laatste keer eigenlijk was, want je kunt toch niet zomaar….

Maar na overleg met Cody heb ik gisteren een moedig besluit genomen. Ik ga vakantie houden. :-) Al langere tijd een beetje moe, met af en toe wat burn-out pijntjes. Rode vlag.

Mijn laatste ‘vakantie’ was tijdens de kerst, in Belfast. Daar getuigen ze echter dat de kerk na ons bezoek onherkenbaar is. Als gevolg van mijn input in een proces van totale verandering. Terugkijkend geen één dag alleen met het gezin geweest. Oeps.

De keer daarvoor wat we vakantie noemden, was de zomervakantie. Roemenië. Op bezoek bij mijn schoonmoeder. Hahaha!

Begrijp me goed, ik heb een ontzettend interessant leven met vaak leuke uitstapjes naar allerlei bijzonder plekken. Zeer bevoorrecht. Maar Gods woord laat zien, dat sabbatsrust goed is voor alles wat van aarde is gemaakt. Dus ook je lijf. Ik moet met mijn rol gewoon regelmatig geen verplichtingen of verantwoordelijkheden -kunnen- ervaren.

Voordat ik weer afdrijf richting opbranden en voordat de meiden vakantie hebben, neem ik vrij. In mijn geval betekent dat niet niks doen, maar vooral alleen doen waar ik zin in heb.

Halleluja! :-)