Amber en Megan zijn door het dolle. Zoveel zin in de vakantie. Amber fantaseert dat ze wil ontbijten aan het zwembad en daarna met een drankje op haar luchtbed. Alleen moet Tommie (de cavia) achterblijven. Volgens Amber is dat dierenleed. 

Cody is ook hyper, maar om iets andere redenen. Wat je allemaal moet regelen?! Amber komt niet blokfluiten. Megan komt niet zwemmen. Marcel moet koffers opzoeken.

En dan nog de lastige vragen: Wat voor schoenen draag je als je op een echte safari gaat, terwijl het 30 graden is? Zuid-Afrika, here we come!

Over “wilde” dieren gesproken, Cody snapt als echte Roemeense niet hoe sommige dingen gaan in Nederland. Ze zag op tv dat boeren een muizen- of rattenplaag niet meer mogen bestrijden met gif. Zielig voor die beestjes.

Nu zegt de Bijbel dat je goed voor dieren moet zorgen. Maar in Cody’s wereld slapen ze niet op bed. En een hond? Die houd je buiten!

Er zijn veel misstanden rond dieren. Goed dat dit wordt aangepakt. Maar je kan de bocht uit vliegen met zogenaamde dierenliefde. Het belang van dieren boven dat van mensen stellen is dwaas? 

Ja maar, ze hebben toch evenveel rechten? Euhhmmm…hoe leg ik dat uit. Misschien zo: Vroeger werden er volop beelden gemaakt van dieren. Dat heette afgoden, die werden aanbeden. Daarmee werden ze dus hoger gesteld dan de mens zelf. Zelfde principe?

Waarom schrijf ik dit nú allemaal? Nou, als Amber eenmaal de Everyday gaat lezen, dan ligt dat mogelijk iets ingewikkelder. Wij gaan op reis en we nemen mee: mama haasje, aapje, muis, beer, Buva(?!?) de hond, nepcavia, haasje 2 en 3, dolfijn, girafje en een tijger.

Een koffer vol afgoden? ;-)

Tot morgen of een fijne vakantie!

Comment