In onze diensten en in deze app spreken we vaak over de liefde van de Vader. Regelmatig mogen we dan uitleggen dat God voor Zijn kinderen écht goed is en Zijn hart voor ons niet anders is dan liefde, liefde en nog eens liefde. Genoeg om ons hélemaal vol te maken. De vraag “maar God is toch ook…?” wordt dan vaak gesteld - en vul op de stippeltjes maar een eigenschap in die minder ‘liefdevol’ wordt beleefd. 

Om die liefde te zien en te ontvangen maakt het ook nogal wat uit, hoe we God kennen. Het beste laat zich dat misschien uitleggen met het volgende voorbeeld. Stel je eens voor: twee mensen staan aan de ene zijde van een grote kamer. In het midden van de ruimte hangt een hoog en zwaar gordijn dat de ruimte in tweeën deelt. Aan de andere zijde van het gordijn staat een man. Wanneer het gordijn open gaat, herkent de eerste persoon zijn vader, zijn papa met wie hij een goede relatie heeft. Zonder aarzelen rent hij op hem toe en valt hem in de armen. 

Het gordijn gaat iets verder open en ook de tweede persoon herkent de man aan de andere zijde van de kamer. Het is de rechter, die recht moet spreken in de zaak waarin hij verdacht wordt van diefstal, mishandeling, vul maar in… Je kunt je voorstellen, hoe hij zich voelt in deze kamer.

God is ook rechter, dat klopt. Hij is de enige rechtvaardige rechter, bovendien. Wanneer jij - uit genade, op basis van jouw geloof in Jezus (dat ook weer een geschenk is, lees Efeze 2:8), God als jouw Vader kent, is Zijn oordeel over jou altijd: “VRIJSPRAAK!”

Zo ben jij welkom aan Zijn vaderhart. Om, ook vandaag, helemaal vol te worden van Zijn liefde voor jou. 

Mooie dag!

Tip: Luister de preek ‘Liefde die vol maakt’ terug in deze app (startscherm > unstoppable > nummer 6) of via deze link: http://subspla.sh/kjpg68b