Afgelopen dagen was ’t gezellig vol in ons huis. Niet dat we superveel afspraken hadden om mensen te zien, ineens waren ze er gewoon. Ook regelmatig met z’n allen: spontaan een gezellige boel! 

In onze omgeving kom ik dit ook steeds vaker tegen. Ik fiets langs het huis van iemand uit onze gemeente en zie bezoek van andere gemeenteleden op de bank. Iemand heeft een nieuw huisje? De connect-groep wordt gemobiliseerd en al gauw staat de tuin vol met fietsen en wordt er gezamenlijk behangen. 

Gisteren zag ik het ook gebeuren. Ik was in onze locatie Amersfoort. De aanbiddingsleider straalde en sprak ‘welkom’, de leider van Cool, Mark-Jan bemoedigde ons met woorden van Jezus en kinderen spraken vanaf het podium zegen uit over de gemeente. 

Na afloop stond ik wat rond te kijken en werd zó intens blij van dit grote gezin. Kijk je even mee? De deur van dit huis staat open, je kunt bij elkaar binnenwandelen en veilig je hart delen. Samen gaan we bij Vader aan tafel om te ontvangen. Woorden van kinderen, de bijdrage van grote mensen: ze zijn allemaal welkom, want de leden van deze familie zijn belangrijk! 

God heeft een familie, wel ’s over nagedacht? Hij is de grote Vader van dit enorme gezin. Efeze 1:5 in de vertaling van the Message zegt ’t zo: lang lang geleden, besloot Hij ons in Zijn gezin aan te nemen door Jezus. Wat werd Hij blij toen Hij dit bedacht! 

 Je bent welkom bij Vader, Hij wordt er blij van. Met Zijn liefde mag je anderen welkom heten. Een nóg groter gezin? Geen bezwaar! Vrijmoedigheid om bij Vader binnen te wandelen én je deur te openen voor anderen!

Een mooie week!

Comment