imageGisteren een goed en leuk gesprek gehad na de dienst.

Zoals zoveel mensen, worstelde iemand met het loskomen van aardse pa en ma. Afstand nemen leverde schuldgevoel op. En braaf aan alle verwachtingen voldoen eindigde steeds in tranen.

Juist als je in de genade groeit lijkt de spanning toe te nemen? Logisch? Jij wilt anders leven dan zij jou voor je gevoel willen opdringen?

Relax. Je bent sowieso bedoeld een ‘eigen‘ leven op te bouwen:

Efeziërs 5:31  Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten, en zich hechten aan zijn vrouw…

Logischerwijs moet de vrouw ook haar ouders verlaten. Bij haar is alleen minder aanmoediging nodig, zodra haar prins op het witte paard verschijnt? :-) Anyway, je mág dus ‘afstand’ nemen!

Soms blijven ‘kinderen’ bevestiging zoeken bij aardse vaders. Maar daarvoor hebben we nu hemelse Abba, die wél bevestigt. Het was, eenmaal volwassen, altijd al de bedoeling dat God de plek in zou nemen van aardse paps-jes.

Maar hoe doe je het dan in de contacten? Soms lijkt het of familie in staat is om op alle ‘knoppen’ te drukken waarna jij jezelf weer ellendig voelt?!

Ook al die knoppen kunnen eraf! Jezus was niet te raken. Soms zelfs letterlijk ongrijpbaar.

Lucas 4:29-30  Ze sprongen op en dreven hem de stad uit…om hem in de afgrond te storten. Maar hij liep midden tussen hen door en vertrok.

Hoewel wij in deze wereld zijn, zijn we als Jezus. Ervaar jij weleens moeite in contacten met familie? Breng gewoon voor elk contact of bezoekje voldoende tijd door met Jezus. Bespreek het met Hem. Dan word je net zo ‘ongenaakbaar’ en kun je op den duur zelfs tot zegen zijn!

Lekker vooruitzicht? Dames? Wie wil er nu niet zo glad zijn als een aal?! ;-)))

Tot morgen!

TIP: Als je in jouw appstore de Jong en Vrij app update, ziet hij er niet alleen veel beter uit. Je kunt ‘m nu ook doorsturen, mailen of kopieren! Klik op het icoontje bovenaan naast de titel.

Comment