De Everyday wordt steeds interactiever. Niet alleen weten we tegenwoordig hoeveel mensen dagelijks deze blog lezen (wees gerust: jouw leesscore wordt niet bijgehouden in het ledenregister…), ook het aantal reacties dat ik via allerlei wegen ontvang, neemt toe. Zo moest ik deze week even gecorrigeerd worden. 

Citeerde ik van een Australisch zangeresje met een rafeltje (beetje vreemd, maar wel leuk) met haar volkomen seculiere versje Unstoppable, moest ik van meerdere kanten horen dat er toch écht al een goed-christelijke band was die hierover een liedje gemaakt had. Of ik die soms niet kende? 

Je begrijpt: deze dagen zit Elevation Worship met Unstoppable God standaard in mijn playlist. Toegegeven: ik had niet direct aan dit nummer gedacht, maar mediteren op de woorden van Vision Day wordt makkelijker met de songtekst van ps. Steven Furtick en zijn leiders. 

Dit nummer vindt zijn oorsprong in het scheppingsverhaal en legt dan de lijn naar het verlossingswerk van Jezus. Heerlijk om Zijn redding in iedere situatie in ons leven als unstoppable te bezingen! Lees zelf maar:

Angst verliest grond - aan onze hoop op U, unstoppable God… 
In Uw naam worden onmogelijke dingen gedaan, vrijheid gewonnen, alle ketenen verbroken, zonde verslagen - Jezus, U hebt overwonnen!
Genade triomfeerde op de derde dag - het donker werd van zijn plek gedrongen toen de steen was weggerold. 
Niets is nu onmogelijk - Uw koninkrijk regeert: unstoppable
We prijzen u voor altijd, Jezus onze God, unstoppable!

Jezus’ reddingswerk was nóg groter dan Gods scheppingswerk. Ervaar je in deze gevallen wereld nog krachten die je tegenwerken, die je tot stilstand kunnen brengen? Dankzij Zijn volbrachte werk is nu alles beschikbaar om werkelijk unstoppable te zijn - omdat Hij unstoppable God is. 

Mooie dag!

Geniet vandaag van dit nummer van Elevation worship via deze link of de bekende muziekprogramma’s.