Voor het geval het iemand ontgaan is: het thema voor het jaar 2017 is UNSTOPPABLE. Via de woorden van ps. Marcel (vorige week in Rotterdam, gisteren in alle andere locaties), via social media, iedereen mag het weten. De komende weken zullen we op die woorden mediteren (‘kauwen’ zoals dat in ons Jong-en-Vrij-jargon heet) en meer ontdekken over dit thema. 

We verwachten ook de komende tijd van elkaar te horen wat deze woorden in ons leven uitwerken. Immers: daar is het Jezus ook om te doen. Hij kwam om leven te geven in al zijn volheid (Johannes 10:10). Van die kwaliteit van leven willen we meer zien het komende jaar - in ons eigen leven en in de levens om ons heen. 

 

Door mijn collega pastors (heb je de hilarische video gezien?) werd het jaarthema even kernachtig geponeerd. Ik citeer: ”Ik ben stoppable, jij bent stoppable, wij zijn stoppable, maar Jezus is unstoppable. We zien uit naar een geweldig 2017 waarin Jezus in ons als persoon en in ons als kerk niet te stoppen zal zijn en doorbreekt in ons leven.”

Waar wij nog stoppable zijn, heeft dat vaak te maken met (gevoelens van) oordeel in ons leven. Kijkend naar onszelf en naar anderen schiet veroordeling in onze gedachten en ons hart. Niet behulpzaam - in ieder geval niet voor ons bedoeld. Veroordeling werkt als een rem op onze auto met hemelse aandrijvingskracht. Als zand tussen de wielen van onze op hemelse energie aangedreven fiets. 

Fijn om, al mediterend op de woorden van Filippenzen 2:1-11 alle oordeel los te laten en de (gunstig-)gezindheid van Jezus aan te nemen. Een nieuw liedje over ons jaarthema is er nog niet. Tot die er komt, hum ik mee met de Australische Sia I'm unstoppable, I'm a Porsche with no brakes… 


Mooie dag!

Nog iets gemist? De Vision Day preek is in de app al te beluisteren en komt dinsdag ook via deze link beschikbaar. Bekijk de video met onze voorgangers hier.