Als je plannen niet doorgaan, kunnen er allerlei  gedachten in je opkomen. De Heer zegent het niet? Wil Hij soms niet? Heb ik wat verkeerd gedaan? Ben ik het niet waard?

Ik werd verrast toen de Heer zei: Nee, als Ik jouw plan nu zegen, dan gaat het ten koste van jouw gezondheid. Dat wil Ik niet. Daarmee verdwenen alle andere gedachten als sneeuw voor de zon en ik voelde me ineens geliefd.

Op die manier gaat het niet altijd. Vorige week liep ik ook met een trosje onbehulpzame gedachten rond. Daarvoor kreeg ik toen een andere oplossing, eigenlijk net zo gaaf.

Met negatieve gedachten, komt er meestal oordeel mee. Je schaamt je soms ongemerkt voor dat soort gedachten (hoe kun je dát nu denken?). Daardoor voel je dan soms ‘afstand’ naar de Heer. Voordat het vorige week die kant op kon gaan, hoorde ik in een preek dit langskomen:

Exodus 39:30  Zij maakten ook de voorhoofdsplaat, namelijk de heilige kroon, van fijn goud, en graveerden een opschrift daarop: DE HEILIGHEID DES Heren.

Dit gaat over de Hogepriester. Voor alles en iedereen wordt geproclameerd dat Zijn gedachten heilig zijn. Terwijl ik dit hoorde, kreeg ik de uitnodiging: schuil met je gedachten in Mij! Niet tegen vechten, niet voor schamen, alleen weten dat je een Hogepriester hebt waardoor jouw denken toch heilig is verklaard. Niemand die daar verder iets van heeft te vinden. Weg onbestemd gevoel! :-)

Denk je negatief over jezelf, over iets wat je hebt gedaan, over een situatie of zelfs over God? Voordat de duivel met de gedachte kan komen dat God je aan je lot overlaat, kruip achter de voorhoofdsplaat! Ga ‘zitten’ in je Hogepriester. Voel je geliefd en gerustgesteld!

Tot morgen!

Comment