Ondanks het enorm lekkere eten in Johannesburg ben ik niets aangekomen. Toen ik dat tegen Cody zei, bleef het even stil. Haar verklaring voor de stilte: ‘Ik heb ruzie met de weegschaal. Dus ík blijf er uit de buurt.’ :-)

Ze bedoelt dat de weegschaal iets heeft gezegd waar ze niet blij van werd. En nu krijgt hij the cold shoulder. Bijna zo van: Dat kreng zegt dingen waar ik het niet mee eens ben. 

Nadat ik Cody heb geprezen om haar verfijnde struisvogeltechniek hebben we er om gelachen.Maar het deed me ook denken aan geestelijke verwarring.

Als wij op onze geestelijke weegschaal gaan staan, dan mogen we eindelijk het omgekeerde hopen! Dat het getal zo hóóg mogelijk is. Yes!

Soms kennen we onszelf echter bij voorbaat een behoorlijk geestelijk gewicht toe. Maar dan zegt de weegschaal iets anders dan wij zelf menen.

Onze praktijk is die weegschaal.

Stel: Een leven vertoont voortdurend tekenen van vloek. De wet aan het werk?
Reactie: Neeeee, ik ben juist onder de genade!
Vraagje: Zou je niet liever onderzoeken waarom of waar je klaarblijkelijk nog niet volledig geworteld bent in die genade?
Reactie: Nee, jij rooft mijn geloof! Ik houd vast aan de geestelijke waarheid.
Vraagje: Maar die weegschaal zegt: ‘Als je daar werkelijk aan vasthield, dan had je nu toch een ander resultaat?’

We verstoppen ons soms voor onze realiteit. Uit angst, uit trots of omdat we gewicht verwarren met wat we waard zijn.

Oproep aan alle geliefde geestelijke struisvogels: Steek je kop omhoog! Of laat je daar bij helpen. Behalve je situatie zie je dan een blauwgekleurde hemel vol helpende genade!

Ik ben trouwens blij dat Cody niet in sterrenbeelden gelooft! Anders kreeg ik the cold shoulder ;-)

Tot morgen!

In verband met de vakantie van pastor Marcel plaatsen we deze week elke dag een al eerder verschenen Everyday. 

Comment