Terwijl ik dit schrijf liggen de meesten van jullie op één oor. In China is het bijna tien uur in de ochtend. Na een topontbijt in het guesthouse dat onze pastor Chris hier exploiteert, zijn we klaar voor een nieuwe dag. Het is heerlijk om onze vrienden hier weer te zien en samen met hen tijd door te brengen.

Pastor Chris is naast vader van zijn gezin en man van Heleen supergepassioneerd voor de ethnische minderheden in China. Misschien dacht jij - zoals velen - dat Chinezen er allemaal hetzelfde uitzien en dus wel allemaal tot dezelfde bevolkingsgroep zullen behoren. Geeft niets, maar rek je idee van diversiteit even op: in het grote China zijn meer dan 50 erkende minderheidsvolken. In de omgeving waar pastor Chris woont, leven meerdere van deze volken vreedzaam met elkaar.

Gisteravond hadden we een ontmoeting met de voorganger en de leiders van de officieel erkende kerk in deze stad. De voorganger stelde beleefd vast, dat de Han-Chinezen (de grootste bevolkingsgroep in het land) in de meerderheid waren in het leidersteam, maar dat zij een minderheid in de stad en in de gemeente vormen.

We spraken met de leiders over het Evangelie van Genade. Wat een eer om dat samen met ps. Chris te doen. Eén van de leiders zei waarderend over hem: “Hij spreekt niet alleen Chinees, hij begrijpt ons ook.” Het grootste compliment dat een ‘buitenlander’ in den vreemde kan krijgen!

“Kan God nog boos worden?” was een belangrijke vraag van de leiders. We zegenden hen met de woorden van Psalm 30:5. Ja, bij God is ruimte voor Zijn boosheid, maar voor jou: Zijn liefde, Zijn goedheid en gunst duren een leven lang. Bof jij even dat jouw leven eeuwig duurt: een eeuwigheid lang in de liefdevolle nabijheid van jouw Vader!

Mooie dag!