Vandaag vertrekt een team vanuit Jong en Vrij naar Uganda. Op uitnodiging van de kerken daar werken we mee aan een conferentie, diensten en workshops. Gaaf om vandaag en de komende dagen tijd te nemen de pastors Michel en Jaap met hun drie helden, Myrthe, Arjan en Martin te zegenen. Ik heb het al vaker gezegd - maar geloof dat ook echt zo: wanneer een aantal van ons gaat (een deel van ons lichaam), gaan we allemaal! 

Voor hun vertrek kregen zij vanuit het missions-team deze tekst mee: Alleen dankzij Zijn genade ben ik wat ik ben. En Zijn genade is bij mij niet zonder uitwerking gebleven. Integendeel, ik heb harder gezwoegd dan alle andere apostelen, niet op eigen kracht maar dankzij Gods genade. Hoe dan ook, of zij het nu zijn of ik, wij verkondigen allemaal dezelfde boodschap, en door die boodschap bent u tot geloof gekomen. (1 Kor 15:10,11) Dat is natuurlijk eerst en vooral geweldig voor deze mooie groep van vijf, maar zoals gezegd: zij gaan niet alleen. Hoppa, dus ook voor ons deze mooie woorden! 

Genade is de bodem onder ons leven. Als dat zo is (en dat is zo, zegt Paulus hier), dan is alles wat we doen (zwoegen, zo kan dat soms voelen) uit genade.

Soms helpt het om ’s morgens bij het opstaan deze tekst in dikke lippenstift voor je te zien op het spiegelblad: ‘Laat je het Mij doen?’ 

Vergeet ik dat? Geen veroordeling - maar ’t kan zóveel mooier en handiger. Wil ik dat Jezus écht alle eer krijgt? Tuurlijk… Maar dan gun ik Hem dan ook echt ál het werk! 

Dan is er oogst, voor ons en voor het Uganda-team: op onze verkondiging volgt het geloof (vs. 11)! 

Daarmee zegenen we deze vijf helden! Goeie reis!