Ik neem je weer even mee op reis. Op een voorbereidende trip deze keer. Van 1 tot 10 april gaat een team vanuit onze gemeente naar Uganda. 

De afgelopen jaren is er vanuit Jong en Vrij al regelmatig gezaaid in dit Afrikaanse land. Een aantal leiders en voorgangers uit ons midden gaat nu vervolg geven aan dit contact. 

De leiders van de genade-beweging in Uganda hebben een conferentie voor voorgangers en leiders bedacht, daarnaast plannen ze praktische workshops en een grote dienst op vrijdagavond waarin ze doorbraken van Gods genezingskracht verwachten. De afgelopen week zijn ze voorzichtig aan met de organisatie van deze evenementen begonnen.

Deze week meldde onze Ugandese vriend pastor Anthony zich regelmatig bij ons via whatsapp. Zijn berichten werden steeds enthousiaster. Zijn opwinding was te voelen in de berichten: gisteren waren al meer dan 200 inschrijvingen voor de conferentie ontvangen! 

Het belooft een geweldige kans te worden om de kerken te helpen de boodschap van Genade, die in Uganda goed geland is, verder te laten doorwerken in hun lokale gemeentes. Ze plannen materiaal uit te geven, zodat mensen het onderwijs mee naar huis kunnen nemen, er worden video-opnames gemaakt van alle sessies. De verwachtingen zijn groots, terwijl ps. Anthony zich realiseert dat dit maar het begin is: “volgend jaar een nationale conferentie,” zegt hij “dan gaan we het hele land bereiken!”. 

Twee dingen voor vandaag: wanneer je blij wordt van dit nieuws, bid dan mee: voor financiële middelen om deze conferentie mogelijk te maken bijvoorbeeld en voor helder zicht voor de pastors en leiders die vanuit Jong en Vrij daar gaan bedienen. 

Tweede: mooi hè, die verwachting van onze Ugandese broers? Goed nieuws: vandaag is dezelfde reddingskracht van Jezus beschikbaar in onze diensten. Verwacht mee, spreek mee voor een levensveranderende impact! 

Tot morgen!

Comment