Vandaag trouwt Donát, één van de leiders van Grace Home church in Budapest. Donat is één van vier broers. Naar goed Hongaars gebruik hebben zijn broers hem deze week te pakken genomen in een Hongaarse vorm van 'bachelor party'. Geduldig heeft hij alles doorstaan, tot en met het in-badjas-aanbieden-van-massage in een drukke winkelstraat. Hij heeft er duidelijk wat voor over om na vandaag met zijn Noémi als man en vrouw verder te gaan.

De huwelijksdag is ingericht zoals men dat in dit deel van de wereld gewend is. Dat betekent, dat wij al bijtijds op de locatie verwacht worden om met spanning de komst van het bruidspaar te verwachten. De festiviteiten, de toespraken, de dienst (die wordt afgesloten met champagne én een borrel, jawel!), het gaat allemaal even duren tot het grote diner de avond gaat inluiden. Een bruiloftsdiner mag er dan ook zijn, in deze contreien. Verwacht geen standaard koud/warm buffetje... De daaropvolgende dansen tot diep in de nacht zijn niet minder dan een noodzakelijke work out. 

Het is mijn lieve Annemarie die aan het begin van zo'n dag even bedenkt dat het wijs is een stukje fruit en wat hapklaars mee te nemen. Het staat immers zo slordig als één van de voorgangers tijdens de ceremonie wankelend de ander als steun gebruikt... Een stiekem lunchpakketje voor noodgevallen is dus snel samengesteld.

Wanneer we op weg gaan, weten we ons verzekerd van Vaders goede zorg voor ons. Iedere dag zorgt Hij voor méér dan genoeg, voor ons lijf én voor onze binnenkant. Ineens ben ik terug bij onze eigen trouwdag. De woorden die toen klonken, zingen in mijn hoofd: Zeker: goedheid en genade volgen mij elke dag (Psalm 23:6). 

Ook voor jou vandaag, onverdiende goedheid en gunst, een mooie dag!