imageVan Pastor Prince geleerd: Sommige onderwerpen zijn éxtra gevoelig.

Het gaat dan niet over wet-genade, maar bijvoorbeeld over geldbesteding. Of eetgewoonten. Vandaag wil ik er één kiezen. Dus daar gaan we: Iene miene mutten tien pond grutten (weet iemand trouwens nog wat dat zijn?) tien pond kaas….. Juist. Vandaag over eten dus.

Ik ben sinds januari zo’n drie kilo afgevallen. Daar wil ik wat over vertellen. Er is door de jaren de nodige Bijbelse wijsheid langs gekomen op het gebied van eten. Ik had daar eigenlijk nooit actief mee geoefend. Niet voor mij, dacht ik?

Totdat Amber en Megan steeds lachend op ‘papa’s dikke buik’ trommelden. Toen bleek ik ineens een ‘ontkenningsfase’ te hebben! ;-). Daarna probeerde ik de afleidingsmanoeuvre: ‘Kijk die van mama dan! Die is toch net zo….’ Héél kort daarna, om niet nader te noemen redenen, er toch maar met de Heer over gepraat. :-)

Maar ik hield dat gesprek beperkt. De redenen hoefde ik niet te weten. Waarom ik teveel pondjes kaas at? Boeie. Ik wilde gewoon ff wat Bijbelse wijsheid toepassen. Zegt U even wat ik moet doen Heer? Paar kilootjes eraf en klaar!

Maar het lukte pas, toen ik wist wat voor mij persoonlijk de oorzaak was van ‘onhandige trek’.

Als ik mijn relatie met de Heer niet fris (onder)houdt en ik ga ’s avonds tv zitten kijken, dan raak ik hééél snel leeg. Dus ik eindig met geestelijke honger. En ik had ’s avonds natuurlijk geen zin om die honger met geestelijk voedsel te stillen. Saaai!? (duh, eenmaal leeg is er natuurlijk ook geen geloof meer)

Als je ziet waar de neiging vandaan komt, kan de genade daar gaan stromen.

Toen kon ik ook geloof ontvangen dat geestelijk voedsel altijd verzadigt. En dus uiteindelijk ook leuk is. Dát en een praktische tip van de Heilige Geest om twee glazen water te drinken bij het avondeten.

Wie wijn drinkt slaat nu de angst om het hart? Wat als Hij dat ook tegen mij zegt? Joh, gewoon hopen dat Hij vergeet erbij te zeggen dat je water niet in wijn mag veranderen. ;-)  

Tot morgen!

Comment