Vandaag ben ik vol verwachting. Het begint al vroeg vanmorgen: pastor Arnaud verzamelt met ‘zijn’ reizigers op Schiphol om naar Israel te vliegen. Een reis vol onderwijs van pastor Arnaud en van pastor Prince uit Singapore. Onze verwachtingen voor hen zijn hooggespannen!

Op alle locaties van Jong en Vrij gaan we heerlijke diensten beleven. Sommige sprekers hebben al een tipje van de sluier opgelicht en hun thema voor vandaag gedeeld. Dat helpt om verwachting te bouwen! Of je vandaag nu in Amersfoort bent en hoort ‘it is well with my soul’ of in Rotterdam, waar zelfs de grond onder je voeten licht geeft, je doet jezelf een plezier door met grote verwachting te komen. Jezus Zelf schept er een eer in om jouw verwachting te overtreffen!

Het Hebreeuwse woord voor verwachting, hoop, is tikva. Tikva is een homoniem. Wij kennen homoniemen als bijvoorbeeld het woord ‘pitten’ - voor ‘slapen’ of ‘de dingetjes die in een appel zitten’: uit de context begrijp je welke betekenis bedoeld wordt. 

Tikva betekent naast ‘hoop’ ook ‘koord’, je leest hierover in Jozua 2, wanneer de verspieders Rachab opdragen een rood koord uit het raam te binden. Zij en haar familie zijn veilig, wanneer de muren van de stad Jericho verwoest worden. Haar hoop was letterlijk in dit koord! 

Vind jij het spannend of lastig om vol verwachting uit te kijken naar wat Jezus vandaag gaat doen? Jouw hoop, jouw verwachting mag als een rood koord (jawel, een beeld van Zijn bloed) uit je raam hangen. Deze tikva hangt niet meer naar beneden, maar gaat regelrecht omhoog: naar de plek waar Jezus Zelf is (Hebr. 6:19): Die hoop is als een betrouwbaar en zeker anker voor onze ziel, en gaat ons voor tot voorbij het voorhangsel. 

Het wordt een mooie dag!