Elise van den Arend

                                                                                                                                                                             Elise van den Arend

Een kleine drie uurtjes nadat ik de Everyday van gisteren schreef, werd kleine Hanna Louise geboren. Toen we ontdekten, dat er nieuw leven in ons gezin zou komen, bijna negen maanden geleden, waren Annemarie's woorden: “We krijgen een heel groot cadeau”. Dit geschenk is nu gearriveerd - en voor het uitpakken mogen we jaren de tijd nemen. 

Hoe Vader kon bedenken dat Hij ons in deze fase van ons leven een kindje toevertrouwt, dat zij precies nu ter wereld moest komen…? We kijken vaak met het spreekwoordelijke vraagteken boven ons hoofd naar Zijn timing. Logisch: hij kijkt over onze beperkte dimensie van tijd heen. Tijd is slechts een hulpmiddel voor ons om deze wereld te begrijpen (Psalm 90:12). God is van eeuwigheid en ziet met eeuwigheids-perspectief. 

Het is die Eeuwige God die zich in Jezus aan ons verbonden heeft. Zijn rechtvaardigheid is nu vóór ons: goed nieuws voor iedere situatie in ons leven waarin we wijsheid, bescherming, heelheid, kracht kunnen gebruiken. Een klein en kwetsbaar mensenleven (geen misverstand: ik heb het óók gewoon over mezelf!) wordt unstoppable in Zijn kracht. 

Hoe onverwacht ‘verrassingen’ zich dan ook presenteren in ons leven: in Hem ben jij iedere situatie meester (Romeinen 8:37). In jou leeft immers de Geest van de Heer over iedere situatie, leven of dood, dat is Jezus zelf (vers 11). 

Hij: unstoppable in jou. Jij: unstoppable in Hem! 

Mooie dag! 


Pastor Paul en zijn gezin genieten van een aantal dagen rust. De volgende ‘verse’ Everyday verschijnt maandag weer.