Ps. Paul geniet van een korte vakantie. Deze dagen lees je een selectie uit eerder geplaatste Everyday’s.

We zijn gelukkig nooit de enigen als iets heel anders loopt dan we hadden gedacht. Iedereen raakt wel eens teleurgesteld.

Maar hoe mensen daar weer uit komen, dat verschilt nogal. De negatieve verrassing mag leiden tot een intieme wandeling met Jezus. Wat op zijn beurt weer een positieve verrassing op kan leveren! Maar ons hartje schiet eerst wel eens in een onhandig standje.

  • Ik snap het wel, ik heb ook teveel gewild, nu blijkt dat God niet zo’n hoge pet van mij op heeft.  
  • Ik ben teleurgesteld in mezelf dat ik teleurgesteld ben. Ik weet toch dat het niet aan God ligt?
  • Nee, ik ben alleen teleurgesteld in anderen. God heeft daar niets mee te maken.

In de Bijbel staat een verhaaltje van iemand die heel teleurgesteld is en dit de vrije loop laat. Hij werd woedend, staat er. Laat die openheid nu goed uitpakken! Als wij op die plek komen, kun je ontdekken hoe bewogen God met ons is op zulke momenten.

Wij menen soms dat God reageert op onze teleurstelling, zoals wij dat zelf zouden doen? Jezus vertelt hoe God zou reageren op een woedende jongen die niet gekregen had wat hij hoopte. En erger nog, een ander had het wel gekregen:

'Jongen', antwoordde zijn vader, 'jij bent altijd bij me en alles wat van mij is, is van jou.' (Lukas 15:31). Ach, mijn kind toch!

Niemand wil graag vergeleken worden met de oudste zoon uit het verhaal van de verloren zoon? Maar ik zal eerlijk zijn, ik heb zijn schoenen wel eens aangehad. Waarschijnlijk onbewust maar toch, wilde ik datgene wat ik hoopte onder mijn voorwaarden. En toen het niet ging zoals ik het had verwacht…

De korte versie: toen leerde ik mijn meningen en voorwaarden vervangen door die van Hem.

Follow Him!