Everyday.jpg

Het kleine meisje had deze middag niet zoveel geslapen. Wel een lekkere lange wandeling met haar papa gemaakt, naar de lokale mega-supermarkt. Na de maaltijd inclusief toetje, het nodige speelgeweld én tenslotte een klein flesje-voor-de-nacht, bedachten mama en papa dat het wel mooi geweest was: het was tijd om naar bed te gaan. 

Klein meisje zwaait lief, dat is haar hobby. Maakt niet zoveel uit tegen wie of bij welke gelegenheid. Bij de mededeling: ‘en nu gaat kleine meisje slapen…’ begon ze vrolijk te wuiven. Dat wel… 

Pas nadat ze in bed gelegd was, bleek dat klein meisje het niet eens was met dit plan. Luid zette ze het op een schreeuwen. Liedjes? Hielp niet. Een lief “gaat echt goed voor je zijn”? Vergeet het. Even alleen laten (‘want ze gaat toch wel slapen’) en laten huilen? Ahem, de kleine dreigt de kindertelefoon te bellen. Ten slotte toch maar uit bed en nog even bij papa en mama? Dan blijkt, dat klein pyjama-terroristje nog láng niet van plan was om te gaan slapen. Speelgoed, de bank, de schoot van papa - alles is interessanter. 

We stelden al eerder vast: dit is geen opvoedblog. Dit is ook geen oproep om mij slaap-tijd-adviezen te sturen. Wij lachen gewoon een keer om Dreuteltje-met-eigen-wil en verheugen ons in haar uitslaap-tijd morgenvroeg. 

Ik bedacht wel: dit houden wij bij het opgroeien best lang vol. Als Papa aangeeft, dat het ‘tijd’ is, ben ik goed in het bedenken van excuses. Er is altijd wel iets anders (vaak ook belangrijks…) te bedenken. 

Mijn hemelse Vader wordt heus niet boos, wanneer ik een gelegenheid mis om Zijn timing te volgen. Maar even: ik kan er naast zitten, met mijn mening dat kleine meisjes om acht uur moeten gaan slapen. Hij? Zit er nooit naast. Weet wat goed voor mij is. Geeft aan, wat het seizoen is, in welke timing ik mag bewegen. Beter neem ik Hem serieus, wanneer Hij me aanmoedigt. 

Concreet? Pyjama mag ik thuis laten, maar vandaag is het tijd om te regelen dat ik morgen in Amersfoort ben. Liefdevol knikt Vader me toe: “gaat echt goed voor je zijn!” 

Tip: op www.jongenvrij.nl/visionday vind je de details rond Vision Day en worden alle vragen over het programma beantwoord!