We hadden ons voorgenomen dit nooit te verklappen… maar sommige mensen zijn nou eenmaal benieuwd hoe de Everyday tot stand komt. OK dan, vandaag een blik achter de schermen van de Everyday.

Een Everyday wordt vers afgeleverd, geen oudbakken manna van eergisteren, maar vers, geurig en recht vanuit het hart van de schrijver. Het bericht wordt dan gestuurd naar “onze man” van communicatie, Jorrit. Een ware held die soms tot laat op het mailtje moet wachten, dat hij in de goede opmaak én met elke nacht een briljant (bijpassend!) plaatje online zet, zodat het ’s morgens vroeg in de Jong en Vrij app staat. 

Gisteravond liep het allemaal wat uit. Waarom had ik de Everyday niet om vijf uur ’s middags geschreven? Enigszins benauwd om zijn nachtrust, berichtte ik Jorrit rond 22.00 uur dat hij nog even geduld moest hebben. Onze meeting duurde tot na middernacht, waarna de lieve Annemarie naast mij op een donkere snelweg mijn woorden in een bericht aan onze nachtwerker vervatte. 

Leuk hoor, om zo samen met anderen mooie dingen te maken. Of het nu ons missionsteam is, een lokaal opbouw- of hostingteam op zondag of onze landelijke stafmedewerkers. Samen met ons maken zij deel uit van een kostbaar huis dat door Jezus gebouwd wordt. Ik kijk naar hen en bedenk dat we “mét alle heiligen in staat zullen zijn de hoogte en de diepte te begrijpen, ja de liefde van Christus te kennen die alle kennis te boven gaat”. Wow, met mijn teamgenoten samen, word ik steeds voller van Gods volkomenheid (Efeze 3:18,19). Dankjewel, Jorrit, vanavond iets eerder slapen? :-)

Tot morgen!