De eerste enveloppen worden weggegeven. Gaaf om elkaars verhalen te horen! Ik mediteer nog even door op het ‘waarom’ van deze hele actie. 

Misschien vind je het wel een beetje spannend, om met behulp van een cadeautje dat bestaat uit een geldbedrag, mensen uit te nodigen voor Kerst. De gedachte erachter is niet heel raar. Dat de wereld zo werkt, weten we allang: wanneer mensen iets van elkaar gedaan willen hebben, spreken we bij een financiële tegemoetkoming van een ‘douceurtje’ - iets ‘zachts’. 

Jezus zegt in Lucas 16:9: Ook ik zeg jullie: maak vrienden met behulp van de valse mammon Hij moedigt ons aan gebruik te maken van patronen die de wereld kent. Dat we daarmee een ultiem ‘douceurtje’ (hoe zacht kun je landen in de armen van Jezus?) aanreiken, is een mooie bijkomstigheid! We mogen op een nieuwe manier gaan nadenken over geld: het is immers bruikbaar gereedschap in handen van de rechtvaardige (en dat ben jij!). 

In een oud Amerikaans liedje (geen youtube linkjes deze keer, mierzoet!) vertelt zanger Ray Boltz over een droom die hij had. In zijn droom is hij in de hemel en ontmoet tal van mensen, die dankzij kleine dingen die hij op aarde heeft gedaan, een keuze hebben gemaakt voor Jezus. Hun bestemming is radicaal veranderd.

Eén van die mensen in de droom zegt: “Dankjewel, dat jij aan de Heer gegeven hebt. Ik ben een leven dat daardoor veranderd is. Jezus nam dat kleine wat jij gaf - en dat is de reden, dat ik nu in de hemel ben!” 

Het is maar een envelop en een geldbedrag. Het is maar een stapje, naar een collega of iemand in het winkelcentrum. We geloven, dat Jezus dat kleine kan en zal gebruiken om deze levens voor altijd te veranderen!

Mooie dag!

Terwijl ik dit schreef, komt een reactie binnen van iemand die een envelop aan een collega gaf: “Wat ik vooral zo gaaf vond, was haar reactie. Ik heb het vaker met haar gehad over het evangelie, maar zag vandaag de impact van geld geven in combinatie met de boodschap!” Wow!