Gisteren naar Tinkerbell geweest. Dat leek op het hoogtepunt net de bekende animatie van het kruis van New Creation Church uit Singapore. Een ‘dramatisch figuur’ vangt alle bliksem op boven de elfenvallei. Daardoor worden ze allemaal gered. Wat eerst een bedreiging leek te zijn blijkt de grootste vriend. Aan het eind houden ze allemaal van ‘m.

Bijbelverhalen, of slappe aftreksels daarvan, leiden nog steeds tot volle zalen. Ook in 2014. ;-)

Vandaag een ideale dag om nog eens terug te kijken op het afgelopen jaar. Leuke uitdaging! Wij worden door Gods Woord namelijk aangemoedigd om aan de dingen te denken die boven zijn. En niet die beneden zijn. Waar kijk je dan dus op terug? :-)

Aan het eind van dit jaar besef ik beter wat ‘boven’, God dus, aan het begin van dit jaar van plan was.

Daarom wil ik nog eens naar het jaarthema van dit jaar kijken.

JA! DE LIEFDE VAN CHRISTUS KENNEN, DIE ALLE KENNIS TE BOVEN GAAT.

Gods bedoeling daarmee: zodat…Christus kan gaan wonen in uw hart (Efeziers 3:17)

Met andere woorden: Het leven van Jezus ‘past’ in je hart. Jezus kan door jou en mij heen leven. Dát is Gods ambitieuze plan voor ons leven!

‘Hij heeft ze voorbestemd om het evenbeeld van zijn Zoon te zijn…. (Romeinen 8:29)

God wil dat we, meer en meer, op Jezus lijken. Daar heeft het komende jaarthema voor 2015 ook alles mee te maken! We mogen daarin een enorme ‘stap’ gaan zetten in het nieuwe jaar. Dat betekent meer leven in overvloed! Iemand interesse? :-)

Tipje van de sluier: God had ons als eerste lief. Gelukkig! God ís liefde!

Maar…wanneer ken je die Liefde werkelijk ten volle? Wanneer stroomt het leven van Jezus door je hart? Wanneer ‘ben je in deze wereld als Jezus’? Als je Liefde ontvangt of als je zelf ook liefhebt….?

Tot morgen!

Comment