Het was gezellig met de mannen van EenVandaag. Verslaggever Willem Jan, die zichzelf als niet gelovig beschouwt, was zowel geïnteresseerd als geïntrigeerd. Hoe kan het dat Pastor Prince zo’n aantrekkingskracht heeft? Hij van alles gevraagd, ik van alles verteld.

Uiteindelijk wordt er maar een klein beetje van uitgezonden. Leuk dat ze ook beelden van afgelopen zondag in Nijkerk hebben! Waarschijnlijk op donderdag, ergens vanaf 18.15 uur op NPO 1.

Vandaag landt pastor Erich Engler. Vanuit het mooie Zwitserse bergland, zakt hij af naar het lage kustland. Morgenavond doet hij de Bijbelstudie in Hellevoetsluis. Wij weten vaak wel wat Jezus voor ons heeft gedaan. Maar voor een plezierig leven, is het net zo belangrijk om te weten wat Jezus nu voor ons doet. Interessant!

Ik wil nog iets aan jullie voorleggen. Ik zou het zo leuk vinden als de zaal goed gevuld is. Wij zijn gewend aan ‘lekker thuis, lekker makkelijk’. En halleluja dat dit zo kan.

Maar als iemand speciaal voor ons zo’n reis maakt, speelt er meer dan de Bijbelstudie volgen? Hij neemt de moeite om te komen. Ik vind het persoonlijk een vorm van gastvrijheid, als wij ook de moeite nemen, onszelf te laten zien. Ik weet niet of het Bijbels is. Het is ook geen Jong en Vrij standpunt ;-)

Ik weet wel uit ervaring dat het aangenaam is, als je publiek voor je neus hebt als je ergens anders preekt. Dat wil je een buitenlandse gast toch graag bieden? Natuurlijk geen uitnodiging aan mensen uit Groningen, ver weg of mensen zonder oppas. Zo bedoel ik het niet.

Maar ik kan me voorstellen dat God mensen die normaal wellicht niet zouden gaan, op het hart geeft om Jong en Vrij een gezicht te geven.

Tot morgen(avond?)!

Comment