Bijna elf jaar geleden kwam pastor Joseph Prince met een team uit New Creation Church (Singapore) naar Nederland. Pastor Marcel Gaasenbeek werd in het jaar daarna aangesteld als voorganger over de gemeente. Nog een jaar later was de tweede locatie in Amersfoort een feit. Inmiddels is de gemeente gegroeid naar acht locaties en klinkt het Evangelie van Genade in heel Europa en daarbuiten. 

Tijdens de dienst gisteren in Amersfoort sprak pastor Benjamin Lim uit Singapore: één van de voorgangers die in 2005 met pastor Prince naar Nederland kwam. Terwijl hij sprak, reisde ik even door de tijd en bekeek de afgelopen elf jaar in vogelvlucht. Fijn, dat Vader ook altijd vanuit hemels perspectief naar onze jaren kijkt. 

 

Wanneer je er gisteren niet bij was: geen zorg, het onderwijs van ps. Benjamin komt op een geschikt moment beschikbaar. Twee kleine stukjes van wat hij de afgelopen dagen met ons heeft gedeeld, mag je vandaag en morgen in de Everyday verwachten. 

Wanneer je leven vaart krijgt door genade, zo gaf hij ons mee, dan is dat omdat God het doet. Ben je in genade (onverdiende gunst), dan is daar geen inspanning van jezelf meer voor nodig.

Schudt het dan een beetje (in je leven? in de gemeente?) geen zorg! Dat betekent dat je vaart aan het maken bent. Denk maar aan een vliegtuig dat opstijgt: het kan soms even trillen en tekeer gaan, maar dat is nodig om voldoende vaart en hoogte te krijgen. Een vliegtuig gebruikt bij het opstijgen volop brandstof: om los te komen van de grond en in het juiste vliegpad boven de wolken te komen. 

Wat ben ik blij, dat in onze webshop en in deze app zoveel goede ‘brandstof’ in de vorm van gezond onderwijs beschikbaar is om samen in volle vaart te komen!

Benieuwd naar de blik van onze gemeente op de komende 10 jaar? Kijk dan nog eens de preek van ps. Marcel “From Glory to Glory”: https://vimeo.com/166361022