In Israël ontmoette ps. Arnaud natuurlijk ook de mensen van New Creation Church uit Singapore die meereizen met ps. Prince. Ook hun kerk is vol ‘op reis’, compleet met een worship team en ondersteunende leiders. 

Wat viel op? Ps. Arnaud moest ’t even delen: dat deze lieve mensen met stralende gezichten rondliepen, glimlachend met voor iedereen een vriendelijk woord.

Weer zou de nuchtere Nederlander kunnen zeggen: “Tsja, dat zijn Aziaten…”, maar laten we ’s kijken waar deze mensen vandaan komen. Singapore, een land met een turbulente geschiedenis, een multiculturele samenleving voordat het woord in Nederland werd uitgevonden, met alle uitdagingen van dien. In de recente geschiedenis economische crisis, natuurrampen en epidemieën in de directe omgeving. 

Wat hebben deze mensen geleerd? Lees maar mee in Psalm 34: 

De HEER wil ik prijzen, elk uur van de dag,
mijn mond is altijd vol van zijn lof. 
Ik zocht de HEER en hij gaf antwoord,
hij heeft mij van alle angst bevrijd.

Wanneer God je van de verwoestende werking van angst heeft bevrijd, kun je niet anders dan zingen, spreken van wie Hij is. In alle omstandigheden van het leven mag je angst-vrij wandelen omdat Zijn perfecte liefde alle angst uitdrijft (1 Joh. 4:18).

Als je zo zonder angst naar Hem kijkt voor je redding, verandert er iets aan je binnen- en buitenkant: 

Wie naar hem opzien, stralen van vreugde,
schaamte zal hun gezicht niet kleuren.

Dit geldt niet alleen voor mensen uit Singapore. We verbeelden het ons niet: we zien de verandering bij mensen die de gemeente binnenkomen en ontdekken wat Jezus voor ons heeft gedaan. Fysieke verandering, een blijer gezicht, stralend van vreugde. Alsof kostbare olie zijn werk heeft gedaan… precies, dat dus: van die olie ga je stralen (Ps. 104:15).

De live uitzendingen van de samenkomsten met ps. Prince in Israël zijn rond 4 uur ’s nachts onze tijd bij TBN te zien, zie hiervoor: http://www.josephprince.org/2016/israel/. Op een later moment komen deze beschikbaar in het archief van TBN op http://www.itbn.org/ .